Träning

Om någon av er har kollat igenom bloggen, så var jag lite smalare och lite mer vältränad innan, jag kunde lätt träna upp till 3 timmar om dagen, springa en mil, gymma och gå på ett pass på friskis och svettis, jag älskade det. Men sen började jag jobba och det blev svårare och svårare att hitta tid till att gymma och gå på olika pass då det oftast var stängt när jag kom hem från jobbet eller det var stängt när jag var ledig. Men nu ska jag ge gärnet igen, jag trivs inte med det fettet som har bosatt sig på min kropp under den senaste tiden. Målet är nu att ta sig igenom en sträcka mellan 3 och 8 km varje dag och då och då och då springa milen.  Jag har nya fina skor som jag kommer kunna använda så jag är taggad och jag vill vara iform, det är ju nu man bygger upp kroppen man kommer dras med i resten av sitt liv.  Jag har även ett hemligt mål när det kommer till träning, mer om det i framtiden när jag vet mer om det!

Men saker som är possitiva med att träna i överigt är ju att

- sötsuget minskar

- man ökar sin kondition vilket leder till att hjärtat blir starkar eoch man minskar risken att drababs av hjärt och kärlsjukommar

- man bygger upp imunförsvaret

Självklart finns det massvis med andra bra saker med träning. Men glöm aldrig hur roligt det är att träna, visst kan motivationen brista ibland, men det gäller att hålla igenom, för det kommer tillbaka förr eller senare, se bara till att det blir roligt igen!


Sola och bada!

Det känns svårt hur man ska skriva så att det blir så bra som möjligt för er och för mig, jag börjar som om ni redan känner mig, vilket ni kanske inte gör, men ändå.

Efter att ha spenderat 11 dagar i Turkiet börjar jag tröttna lite smått, jag känner mig väldigt negativ just nu, men det är inte det jag menar.  Men jag saknar mina kompisar, att kunna gå till gymmet för att köra ett riktigt pass, att springa en runda och känna att det skulle vara skönare att hoppa över den idag också, men när man kommer hem vet man att det var det bästa alternativet. Men samtidigt som jag känner att det kanske börjar bli lite tjatigt här, då vi bor på ett 4/5-stjärningt hotell, som ligger precis vid havet, det är inte i någon större stad och man ser i princip samma människor varje dag och ingen kan varken engelska eller svenska här och ingen är i min ålder, så vet jag att jag inte vill hem, för när jag kommer hem har min första semester tagit slut. Det är bara att bita ihop och jobba 55 timmar på 6 dagar. Men som alltid kan jag klara det!

Och nu ska vi vända på steken och skriva hur underbart allt är! Jag har fått spendera 11 dagar i sol och värme, jag har läst ut Flickan Som Lekte Med Elden, jag har spelat tennis och jag har badat, badat och badat!

Nu är jag trött så jag säger godnatt från Turkiet och Çamyuva och Labada!

 

 


21 juli

Idag satte jag griller i mitt eget huvud, jag vill kunna skriva ned allt som jag kommer genomgå under min tid som student i Malmö. Därför kommer jag använda denna blogg, jag tänkte starta en ny, men det känns så fel, för att det är jag som är rullerbytan, det ordet som inte finns, för jag gillar att komma på nya ord, eller göra en blandning av ord som redan finns. Ordet uppkom i alla fall på Rhodos förra året, då jag skulle lära mig göra en volt ner i vattnet men det blir en kullerbytta, men ändå inte så jag döpte det hela till en rullerbytta.

När jag ändå satt och ögade igenom bloggen insåg jag att jag var i mitt livs ess för ett år sedan, jag var både psykiskt och fysiskt stark, jag hade inte levt livet eller gjort saker som jag senare troligtvis ångrade. Men det var det mitt sista år på gymnasiet gick ut på, att testa på så många nya saker som möjligt, nu lät det helt fel om jag tänker efter, för det var inte så jag menade, jag har inte gjort några farliga saker.

Saker som jag kanske inte är så stolt över när förnuftiga Caroline tar över är väl att jag skolkade från lektioner, att leva livet i Barcelona vilket slutade med att en fortfarande full Caroline gick hem från ett hostell där hon lämnade sina hittade klasskompisar för att gå med hjälp utav en karta igenom ett vimlande Barcelona klockan 9.00 på morgonen för att hitta hem till lägenheten hon hade hyrt tillsammans med några tjejer i klassen, men man ska inte misströsta, jag hade riktigt roligt och skapade minnen för livet. Men det som hände i Barcelona stannar där. Jag har genomfört galna utekvällar i Sverige tillsammans med mina kompisar, jag har börjat festa med mina stammisar på mitt jobb, jag har berättat hemlisar för mina arbetskollegor, jag har jobbat full, jag har lyckats få min bal, student och midsommar förstörd av en viss kille, men ändå den bästa då en annan kille lyckades att fixa den. Jag har slösat bort mina pengar på dyra märkesväskor och på middagar, på taxiresor, på drinkar och på resor.

Ja, jag har rent av levt ett liv som jag trodde att jag var för tråkig att leva, men jag har gjort det, för att det var just roligt, jag hade kunnat fortsätta leva det, men vet även att jag måste bli vuxen och ta ansvar, kanske inte helt och hållet men jag måste i alla fall skapa mig en grund som jag kommer kunna stå på detta har jag valt att göra genom att den 29 augusti påbörja min utbildning till fastighetsmäklare vid Malmö Högskola.

Det där med att börja plugga direkt efter studenten har jag aldrig velat göra, men av någon konstig anledning blev det såhär, jag kände att det var det som var mest intressant för tillfället, att det var det som drog den mesta av min uppmärksamhet. Så here we go.

Som min släkt så fint uttryckte det på min student, "Envisa Caroline, har alltid fått som hon velat" så är det kanske inte, men jag är envis, inte långsint för jag har alltid ett leeden på läpparna kan jag lova. Men har jag bestämt mig för något så har jag det, och nu har jag bestämt mig för att jag ska börja träna igen och göra en blandning av den gamla och den nya Carolinen.

Förlåt detta blev långt, men om du/ni orkade läsa igenom allt så är jag glad att ni gjorde det, hoppas att ni vill följa med på min färd, för jag lovar er det kommer inte bli tråkigt, jag har redan en hel del planer som ni kommer att få läsa om! För jag är inte personen som sitter stilla och väntar på att saker ska hända, händer det inte saker ser jag till att det händer saker överallt vart jag än går!

 


RSS 2.0